Özgün İçerik Nedir? Özgün İçerik Nasıl oluşturulur? Özgün İçerik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Blog yazarken "Hitimi artırmak için ne yapabilirim?" sorusunun cevabını ararken seo ile yolu kesişip sonra   seo forumlarındaki başlıkları karıştırırken sıkça duyduğunuz özgün içerik dedikleri şey nedir?

Öncelikle özgün kelimesinin Türk Dil Kurumundaki karşılığına bakalım.

1. sıfat Yalnız kendine özgü bir nitelik taşıyan, orijinal, ibdai

2. Bir buluş sonucu olan, nitelikleri bakımından benzerlerinden ayrı ve üstün olan

3. Çeviri olmayan, asıl olan (metin), orijinal

Türk dil kurumu zaten bize olayı özetlemiş. Özgün içerik oluşturabilmeniz için birinci altın kural öncelikle bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamazsınız. İçerik oluşturacağınız konu başlığı hakkında bir şeyler biliyor olmanız lazım. Tabi ki sadece bir şeyler biliyor olmanız da o konuda özgün bir içerik üretebileceğiniz anlamına gelmiyor. Sizin belirlediğiniz konu başlığı ile ilgili internette belki de binlerce yazı, makale, doküman yada web sitesi var. Google’ı bu konuda kesinlikle kandıramazsınız. Bu konuda dünyanın en gelişmiş yapay zekasına sahip bu  şirket oldukça hassas oldukları bir konuda kandırılmak istemiyorlar. Hatta kandırıldıklarında da çok kızıyorlar. Mesela içerik oluşturuyorsunuz ve içeriklerinizdeki cümleler size ait değil. Bir kısmı başka bir yazıdan bir kısmı başka bir yazıdan olmak üzere  bölümler halinde aldınız. Kopya içerik olmasına rağmen ilk başlarda Google’da üst sıralarda çıkıyor olabilirsiniz. Google bu içeriği sizin üretmediğinizi anladığı anda Google’ın gözünden düşersiniz ve bir daha yukarılara çıkmanız çok zamanınızı alır. Bu nedenle içeriklerinizi oluştururken en baştan kendi anlatım tarzınızla ve kendi cümlelerinizle metin yazınız.

İkinci olay yabancı kaynakları birebir çevirip kullanmanızda Google için özgün içerik üretmediğiniz anlamına geliyor. O yüzden yabancı kaynakları kullanırken birebir çeviri yapmayınız. Konu başlığı hakkında bir çok yazı okuyun ve bunlardan topladığınız bilgilerle kendi cümlelerinizle tamamen size ait bir malzeme çıkarın ortaya.

Bir başka olay ise konu başlıklarınız ile içeriğiniz bir birini tamamlasın. Google’ın bir başka politikası ise kullanıcısına her zaman en doğru bilgiyi gösterebilmektir. Konu başlığınız ile içeriğiniz farklı şeyler anlatıyor ise Google amca buna çok kızıyor. İlgi çekmek adına konunuzla alakasız başlıklar kullanmaktan kaçının.

Yazılarınızı yazarken başka insanların bu yazıları okuyacağını ve konu hakkında fikir sahibi olmak istediğini düşünün. Sıkıcı anlatım tarzlarından kaçının. Google için sayfada geçirilen sürenin çok önemli olduğunu biliyoruz. O yüzden kullanıcı yazınızı beğendiği anda sonuna kadar okuyacaktır ve sayfanızda kalma süreside buna bağlı olarak artacaktır. Bu sizin için seo konusunda artı bir değer oldu bile. Fakat kullanıcı yazınızdan sıkılıp sayfanızı kısa sürede terk etseydi Google bu yazının kullanıcı için değerli olmayacağını düşünüp sizin sıralamalarda gerilerde çıkmanıza neden olacaktı.

Özetlemek gerekirse içerik hazırlarken kopya çekmeyin ve Google amcaya yalan söylemeye çalışmayın. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar atasözü Google da %100 uygulanmaktadır.